Nieuws

Shiatsu in een Tiny House

Shiatsu in een Tiny House

Erika zocht een praktijkruimte om shiatsumassages te geven, want haar eigen huis was maar net groot genoeg om in te leven. Haar goede vrienden Igor en Heidi van Puu-R dachten mee en het idee van een tiny house was geboren.

Erika: “Ik woon in een klein huisje midden in het groen. Toen ik twee jaar geleden een opleiding startte om shiatsumassages te geven en veel moest oefenen, kwam ik plaats tekort. Ik was ook het gesleur met mijn futon-matras van hier naar ginder beu. Het moest dus dichtbij huis zijn.”

Zotte kop

“Met mijn zotte kop kocht ik een platte kar van een boer. Igor, Heidi en ik brainstormden hoe we daar een huisje van konden maken. We bekeken bouwpakketten voor tiny houses, maar daar was nog heel veel werk aan om het huisje echt leefbaar te maken. Dus besloten we om ons tiny huis zelf te maken. We werkten heel het proces samen uit, waarbij hun openheid opviel. Ze dachten echt met me mee.”

De platte kar werd een volwaardig huisje waar Erika haar passie kan beleven: integrale coachings. Naast shiatsumassages kan je bij haar terecht voor gesprekjes, yoga, ademhalingsoefeningen en behandelingen met klankschalen.

“Ik heb hier alles wat ik nodig heb. Mijn massagetafel is hier, op mijn zoldertje kan ik twee yogamatjes leggen, er is een douche, een toilet, een bed, een keuken. Dit is zoveel fijner dan een tuinhok waar wat aan gesleuteld is. Het is geïsoleerd en je hebt deftige loodgieterij en elektriciteit. Ik zit hier ook graag te werken als ik geen behandelingen geef. Het voelt goed, fris. En als het mooi weer is, doen we de sessies buiten. We zitten midden in de weiden.”

Stoefen

Erika’s tiny house is ook ideaal als logeerruimte. “Je hebt er alles wat je basically moet hebben. Je kan er koffie maken, hebt een vuurtje, een koelkastje… Mijn dochter is er al een paar keer gaan slapen met vriendinnen. Ze is altijd aan het stoefen over ons tiny huisje.”

Shiatsu-ruimte
Shiatsu-ruimte en keuken
Badkamer en toilet
Douche

Straf koppel

“Igor en Heidi zijn enorm sterk als koppel”, zegt Erika. “Igor is een stielman met gouden handen, hij kan echt alles maken. En Heidi is heel visueel ingesteld, creatief, ze is bezig met kleurencombinaties, ook met de praktische leefbaarheid. Ze dacht heel het proces mee: ‘je wil hier shiatsumassages geven, maar stel dat je het wil verhuren ook…’ Igor werd soms zot van onze kronkels, maar dat was ook het leuke: wij konden freewheelen en dan toomde Igor ons in: ‘dat gaat, dat gaat niet’.

“Het vakmanschap straalt van hen af. Ze vinden de perfecte combinatie tussen wat de klant wil en het best mogelijke niveau. Alles wordt op maat gemaakt en in jouw smaak. Ze werken alleen met onderaannemers waarvan ze weten dat die kwaliteit leveren. Igor kent ook zoveel van materialen. Als iets ‘keiduur’ is, kent hij vaak mooie en betaalbare alternatieven. Ik ben echt geschrokken van de afwerking. We zijn van een scheve kar vertrokken en nu hebben we een volwaardig huisje.”

Igor en Heidi zijn enorm sterk als koppel. Hij is de stielman, zij het creatieve brein.

Eyecatcher

Naast de openheid en creativiteit vindt Erika de opvolging een van de sterkste punten van Puu-R. “Igor communiceert met de techniekers, hij stuurt die zelf aan. Doordat hij zoveel van technieken kent, bereidt hij zelfs hun werk soms al voor. Zo legde hij de juiste buizen klaar als de loodgieter kwam en maakte hij de elektriciteit al zo goed in orde dat een elektricien die enkel nog moest aansluiten.”

Erika’s tiny house is een echte eyecatcher geworden. “Er loopt hier een wandelweggetje langs. Soms stoppen hier mensen die dan blijven staan kijken.”

Eyecatcher Tiny House
Image
Image

© 2021 Puur-R, All Right Reserved