Ons verhaal

Puu-R

Opnieuw naar de basis

Na meer dan 20 jaar ervaring in ons bedrijf Lemmens Interieur, besloten we het roer helemaal om te gooien. We wilden het anders. Maar wel met evenveel vakmanschap en passie. We ontwierpen een sauna in de tuin, ons eigen eilandje van heerlijkheid. Daarnaast een tiny house voor een goede vriendin, en we waren vertrokken. Puu-R was geboren.

Wie is hij?

Hij is Puu-R

“Tot 2015 hadden we ons eigen interieurbedrijf, Lemmens Interieur. We waren meer dan 20 jaar geleden van nul gestart, zonder personeel. Alles deden we: ideeën uitwerken, ontwerpen uittekenen, de werken plannen, administratie, tot de hele uitvoering toe. Schrijnwerk, technieken, noem maar op. Helemaal selfmade, dus.
We groeiden en bleven groeien. Ik klopte veel te lange dagen en voelde me meer personeelsmanager dan interieurbouwer.”


Niet meer die mallemolen

“In 2014 kregen we het aanbod om de zaak over te laten, en zijn de onderhandeling gestart. Het was het perfecte moment: ik besefte dat ik het creatieve proces en het zelf bouwen te veel had losgelaten. We misten ook de relatie met de klant, samen een project opbouwen.
Gas terugnemen kon alleen door een overname. Begin 2015 hebben we de stap gezet, en was de overname een feit. De volgende jaren deden we verbouwingsprojecten die goed aanvoelden.”


Coronaprojectje

“Tijdens corona ontdekten we de voordelen van het thuiswerk: geen woon-werkverkeer, niet in de file staan, gewoon in mijn atelier aan het werk en opnieuw kunnen doen wat ik graag doe: dingen maken, creatief bezig zijn. We kregen meer en meer de vraag om fijne tuinprojecten mee te ontwerpen en te bouwen. Mensen wilden thuis kunnen genieten.
We besloten een sauna te zetten in de tuin, maar vonden niet wat we wilden in het gewone aanbod. Het werd ons ‘coronaprojectje’: een sauna helemaal op onze maat, met een verwarmde relaxruimte en een overdekte buitenruimte zodat je ook kan douchen als het regent. Het is echt een oase geworden. Geregeld verliezen we alle tijd uit het oog!”


Ons eerste tiny house

“Rond die tijd contacteerde een goede vriendin ons. Ze geeft shiatsumassages en wilde een multifunctionele atelierruimte, die op zich een volledige kleine woning is. Of wij iets voor haar konden ontwerpen, dicht bij de natuur? Onze jarenlange ervaring met interieurinrichting kwam goed van pas. We maakten een kleinere, modernere versie van wat we vroeger in het groot deden. Met alle wensen van Erika erop en eraan.”

Ontdek Erika's tiny huisje

Wie is zij?

Zij is Puu-R

“Met Lemmens interieur verbouwden we villa’s in Brasschaat en Schilde. Prachtige dingen, pure klasse. Onze klanten waren enorm kritisch, de lat lag heel hoog. Daardoor leverden we topkwaliteit, voor minder gingen we niet. Die hoge standaard blijven we hanteren bij Puu-R: onze sauna’s en tiny houses stralen vakmanschap uit, kwaliteit, maturiteit, schoonheid.”


Perfect team

“Ik ben de enthousiaste echtgenote die haar man volgt in zijn creatief kunnen. Igor kan echt alles maken, hij is een vakman pur sang. Technisch is hij enorm sterk, maar laat zich graag adviseren en bijstaan door ervaren onderaannemers, die we door de jaren heen hebben leren kennen als betrouwbare vakmensen en die mee voor een prachtig eindresultaat zorgen. 
Ik maak de ontwerpen, kom met ideeën, kijk naar kleurencombinaties, zorg voor schoonheid. Ik luister mee naar de wensen van de klant en verwerk die op een creatieve en praktische manier in het ontwerp. Zelf steek ik ook de handen uit de mouwen. Igors technische kennis vult mijn creativiteit aan en maakt dat we samen kwaliteit van de bovenste plank kunnen bieden. We vormen een perfect team.”

Image
Image

© 2021 Puur-R, All Right Reserved